NIEUWS

Maatregelen omtrent Corona

Beste klanten,

Dierenpension Bommelhoeve blijft tijdens de coronacrisis gewoon geopend.

Wel hanteren wij een aantal voorzorgsmaatregelen om u en onze gezondheid te beschermen.
Zo is er tijdelijk geen openhuis op zaterdagmiddag.
Zoals u van ons gewend bent mag u altijd meelopen naar de kennel, als u uw hond komt brengen of halen, alleen om zoveel mogelijk contact te vermijden beperken wij dit nu tot één persoon.
Volg de regels die nu in het hele land gelden, bent u verkouden, hoest u of heeft u koorts, vraag dan iemand anders om uw huisdier te brengen.

Wij wachten de ontwikkelingen in deze spannende periode af. En hopen dat wij allemaal gezond blijven.

Kay en Harold.

 
 

NIEUWS

Receptie gemoderniseerd met aparte trimruimte
De afgelopen winter hebben wij onze receptie onder handen genomen. Onze trimster heeft een eigen ruimte gekregen, waardoor zij in alle rust uw hond kan trimmen.Verder is de balie betimmert, nieuwe verlichting aangebracht en de wanden van een frisse verflaag voorzien. Zo kunnen wij weer jaren voort om uw op professionele wijze te woord te staan.

receptie gemoderniseerd1
recptie gemoderniseerd2

Nieuw verblijf voor katten met (dieet)voer
De extra ruimte in ons kattenpension hebben wij verbouwd en ingericht met 6 units.In dit verblijf lopen de katten overdag heerlijk vrij rond. Elke kat krijgt in de avond een eigen unit, met zijn of haar (dieet)voer.

kattenunits 1
kattenunits2

Metamorfose kattenpension
Afgelopen maand is er hard gewerkt in het kattenpension.
De inrichting is speelser, fleuriger en ruimtelijker gemaakt met genoeg plekjes waar de katten heerlijk kunnen vertoeven.  De katten kunnen nu zelfs een eigen rood of groen huisje uitzoeken.
De komende maanden wordt er nog gewerkt aan de finishing touch, waarna de metamorfose compleet is.

kattenpension2
kattenpension1

Eindelijk een pinautomaat
Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. Dit is mede mogelijk gemaakt door de aanleg van onze brandalarminstallatie. Vanaf heden kunt u bij ons pinnen.

 pin


Brandveilgiheid up to date
De afgelopen maand is er een brandalarm installatie geïnstalleerd. Uiteraard hadden wij wel een aantal rookmelders hangen in het honden en kattenpension, maar deze waren niet altijd even duidelijk te horen. Vanaf nu hebben wij een professionele brandalarm installatie waarbij wij een melding op onze smartphone krijgen in het geval van brand. Iets wat wij natuurlijk niet hopen, maar wel belangrijk is, als elke seconden telt. Gelijk hebben wij ook een paar kleine aanpassingen gedaan op advies van de brandweer om de risico’s op brand te verkleinen en de blusmiddelen handiger te plaatsen.

Openhuis Dierenpension Bommelhoeve

Riool renovatie.
Het riool raakte regelmatig verstopt, dit is nu opgelost door een vijftal ontstoppingsputten aan te leggen. Het riool loopt nu veel sneller door en een tijdrovende klus om verstoppingen te verhelpen behoort nu tot het verleden.

Openhuis Dierenpension Bommelhoeve

Groot succes Openhuis Dierenpension Bommelhoeve.
Gisteren heeft onder mooie weersomstandigheden onze open dag plaatsgevonden. Er was volop belangstelling om een kijkje in ons honden- en kattenpension te nemen. Ook had onze trimster Saskia Waijerink, de hondenschool DogConnnect en dierenspeciaalzaak, Dobey uit, Almelo niet te klagen aan belangstelling.
Hieronder een impressie van de activiteiten.

Openhuis Dierenpension Bommelhoeve
Openhuis Dierenpension Bommelhoeve
Openhuis Dierenpension Bommelhoeve
Openhuis Dierenpension Bommelhoeve
Openhuis Dierenpension Bommelhoeve`

Op zaterdag 21 mei organiseert Dierenpension Bommelhoeve een Open Dag aan de Sluiskade NZ 58 in Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Van 15:00 tot 18:00 bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in ons honden- en kattenpension.

Kay Hoekstra en Harold Drost geven deze middag uitleg over onze werkwijze, waarbij persoonlijke aandacht en liefde voor dieren de boventoon voeren.

Naast een rondleiding door ons team, kunt u een demonstratie van onze trimster Saskia Waijerink bijwonen en informatie over de vachtverzorging van uw eigen hond inwinnen. Hondenschool Dog Connect geeft demonstraties en bij hen kunt u terecht voor informatie over cursussen en vragen over het gedrag van uw hond. Dierenwinkel Dobey uit Almelo is aanwezig met dierenartikelen.

Openhuis Dierenpension Bommelhoeve

Opknappen speelweides gereed
Het is een hele klus geworden, maar het resultaat mag er zijn.
Speelweide 1 t/m 6 en 8 zijn geheel voorzien van drainage en schoon zand.
Speelweide 3 en 4 zijn opnieuw betegeld en bestemd voor de extreme gravers en de honden die na een wasbeurt weer schoon naar huis gaan.
Behalve het zand is ook de bedrading boven de hekken vernieuwd en zijn er opstaande randen aangebracht om het zand op de speelweides te houden.
Na deze ingreep kan u hond weer jaren genieten van het mooie maar vooral praktische en schone zand.

receptie gemoderniseerd
recptie gemoderniseerd

Speelweides op de schop
In de loop der jaren was het zand op de speelweides steeds meer veranderd in aarde met een slechte afwatering.
Reden om de speelweides flink af te graven, drainage aan te leggen en weer op te vullen met schoon zand.
Dit had wel wat voet in de aarde, aangezien veel hekken verwijderd moesten worden, om er met het materieel bij te kunnen.
Totaal is er 160 kuub afgegraven. Ondertussen moesten de honden wel naar buiten, wat met een beetje improvisatie uitstekend gelukt is.

speelweides op de schop 1
speelweides op de schop 2

Uitbreiding buitenren katten
Afgelopen weken is er hard gewerkt om de buitenren voor de katten te renoveren en te vergroten met 3 bij 3 meter. Het totale oppervlakte van de buitenren is 21 m2 geworden.
Zodra de verbouwing achter de rug is, wordt de buitenren heringericht, zodat het er weer fleurig en gezellig uitziet. Uw kat kan weer heerlijk van de buitenlucht genieten.

uitbreiding buitenren katten 1
uitbreiding buitenren katten 2

Uitbreiding hondenpension
Het heeft er even om gespannen, maar vlak voor de zomervakantie zijn in de 2e schuur 18 extra kennels met uitloop naar buiten gerealiseerd. Hierdoor zijn er in totaal 53 kennels beschikbaar. Uiteraard is tegelijkertijd het team ook uitgebreid, hierdoor blijft de verzorging van uw hond in goede handen.

Uitbreiding hondenpension

Diploma Dieren EHBO gehaald
Kay en Harold hebben de afgelopen maanden op de dinsdagavonden een herhalingscursus dieren EHBO bij de dierenarts Jos Hermes van Dierengezondheidscentrum Weemelanden-Twenterand gevolgd.
Behalve het theoretisch gedeelte, kwam ook de verbandleer aan de orde.
Beide hebben het examen met goed gevolg afgelegd. zodat onze kennis weer helemaal actueel is bij het verzorgen van uw huisdier.

Harold en Kay bezig met het behalen van hun dieren EHBO diploma
Harold en Kay hebben hun dieren EHBO diploma gehaald

Groot onderhoud Dierenpension
Afgelopen maand heeft er groot onderhoud aan het dierenpension plaatsgevonden. Hierdoor zijn we in staat uw hond op een nog comfortabelere/veiligere manier te huisvesten.

De daken van de buitenkennels zijn vervangen en voorzien van een dakgoot. De overkapping is verlengd, waardoor de buitenkennels nog beter droog blijven bij regenachtig weer.

Verder is er nieuw hekwerk geplaatst langs de erfafscheiding van de speelweides, waardoor uw hond nog veiliger kan ravotten.

Ook het dak van het hondenpension is gerenoveerd, een aantal dakplaten is vervangen en de nok is opnieuw bekleed.

Ook is er een extra sluis aangebracht, waardoor de honden van het pension op weg naar de speelweides niet in contact kunnen komen met de honden die de hondenschool bezoeken.

Buiten deze grote zaken zijn er ook een aantal kleine verbeteringen aangebracht, de komende weken worden deze afgerond.
De huisvesting is dan weer geheel op orde, nu het hoogseizoen in aantocht is.

Groot onderhoud aan het dierenpension Bommelhoeve
Dierenpension Bommelhoeve heeft een grote onderhouds beurt erop zitten. Kom langs om te kijken!

Bestelwagen Dierenpension te water
Afgelopen vrijdag 1 maart is de bestelwagen van Dierenpension Bommelhoeve te water geraakt in de Sluiskade.
Gelukkig zat er niemand in de auto en dobberde alleen wat boodschappen rond.
De oorzaak was een niet aangetrokken handrem, waardoor de bestelwagen van het erf de Sluiskade is ingereden.
De hulpdiensten rukte massaal uit. Met behulp van een duiker van de brandweer en een zware kraan van een bergingsbedrijf kwam de auto gehavend weer op de kant.
Op korte termijn zal ik dus op zoek moeten gaan naar een andere bestelwagen.

Bedrijfswagen dierenpension Bommelhoeve te water
Bestelwagen Dierenpension Bommelhoeve

Mams heeft een baasje !!!!!
Geweldig nieuws, Mams heeft onderdak gevonden bij een goede vriend van mij. Zowel Mams als het baasje zijn erg gelukkig met de nieuwe situatie.

Kat Mams heeft een baasje!
Kat Mams heeft onderdak gevonden

Nieuwe website in de lucht
De website is helemaal vernieuwd en in een verfrissend jasje gestoken. Ik ben erg blij met het nieuwe logo waarin ook de kat een plaatsje gekregen heeft. Want op de Bommelhoeve is behalve uw hond ook uw kat van harte welkom.
Een nieuwe eigenaar, een nieuwe website?
Wat precies hetzelfde gebleven is, is wat u al jaren van de Bommelhoeve gewend bent; een prachtig kwalitatief ruim opgezet en landelijk liggend dierenpension. Aan de uitlaatweiden, de binnen- en buitenkennels is voor zowel de honden als katten niets veranderd.
Ja, een nieuwe zeer gemotiveerde eigenaar en een nieuwe opgefriste website met de “ouderwetse” kwaliteit die u van de Bommelhoeve gewend bent.


Goed tehuis gezocht voor Mams
Op de Sluiskade vlakbij de Bommelhoeve zijn begin oktober 4 kittens, een week of zes oud en de moederpoes gedumpt. De kittens hebben intussen een nieuw baasje, maar wie wil Mams een tweede kans geven. Mams is lief en ziet er mooi uit. Ze is zindelijk, volledig geënt en een jaar of vijf oud. Momenteel woont ze in het kattenpension. Belangstelling kom gerust een keertje langs.

Goed tehuis gezocht voor Mams
Moederpoes met kittens gedump. Er wordt nog een tehuis voor Mams gezocht
 
 
 
-